ukenru
video-de-nevidomiy-v-ukrayinskiy-formi-strilyaye-po-tsivilnomu-avto-feyk-gur

Відео, де невідомий в український формі стріляє по цивільному авто, є фейком - ГУР

 • 442088 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. У соціальній мережі розмістили відео, на якому невідомий в українській військовій формі начебто стріляє по цивільному авто жінки з малою дитиною. Воно нібито було знято з реєстратора в авто. У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України попереджають, що відео є "примітивним" російським фейком, пише УНН.

Цитата

"Це сфабриковане відео виявилося черговою невдалою й огидною спробою ворожої ІПСО (інформаційно-психологічної спецоперації), як і попередні пропагандистські спроби рашистів дискредитувати ЗСУ. Росіяни намагаються і далі очорнити воїнів ЗСУ, показати їх жорстокими й неадекватними, а також створити конфлікт із представниками мусульманської спільноти. Цього разу - з кримськими татарами. З діалогу військового й жінки, що була за кермом, можна зрозуміти, що вона нібито належить до кримськотатарського народу", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Розвідники зауважують, що відео було знято на локації на тимчасово окупованій території між Донецьком і Макіївкою. Тим, хто розпочав його розповсюджувати, був користувач під нікнеймом "Юрий Алексеич Z V".

У ГУР зауважують, що українські військові наносять на свої авто суцільні хрести, на відео - хрести Вермахту; кузов автівки, на якій нібито їдуть українські військові був виготовлений в росії та ніколи не поставлявся до України. Також, реєстратори в Україні заборонені навіть в глибокому тилу та на заході України.

"На 1:35 військовий у безпосередній близькості від машини стріляє з автомата. Але гучних звуків пострілів немає. Вікно машини відкрите. Йшла розмова через вікно. Звуку закриття вікна немає. Коли машина їде назад, знову чути, що вікно відкрите. Постріл був, бо на відео видно розліт гільз. В цей момент мав би бути хоч якийсь звук", - пояснили розвідники.

ГУР поінформувало, що за "примітивне виконання й показову фейковість" відео розкритикувала низка російських пропагандистів і лідерів думок, а російське мзс, яке спершу поширило його зі звинуваченнями українців у "нацизмі", миттю його прибрало.

Нагадаємо

росія запустила фейк про те, що Україна нібито відмовилася від ідеї створення захисної зони навколо Запорізької АЕС.

Українські Національні Новини

Суспільство