vid-odnoho-do-piaty-milioniv-odynyts-klymenko-rozpoviv-skilky-trofeinoi-zbroi-mozhe-buty-v-ukraintsiv

Від одного до п'яти мільйонів одиниць: Клименко розповів, скільки трофейної зброї може бути в українців

 • 45850 переглядiв

За оцінками міністра внутрішніх справ України, від 1 до 5 мільйонів одиниць трофейної зброї, включаючи автоматичну вогнепальну зброю, гранати та міни, залишилися на руках у громадян України після війни.

На руках українців може перебувати від мільйона до п’яти мільйонів одиниць трофейної зброї і мова йдеться не про короткоствольну, а автоматичну зброю, гранати, міни та інше. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у інтерв'ю у межах Конгресу місцевих та регіональних влад 12 квітня, пише УНН.

"Від мільйона до п’яти мільйонів, це цифри які називаються зараз, після війни 2-3 млн, як мінімум, вогнепальної зброї. І це не короткоствольне зброя, а автоматична: це гранати, міни і ще більш серйозна зброя, яка зараз є на руках громадян" - каже Клименко.

Міністр внутрішніх справ додав, що Верховна Рада в першому читанні вже прийняла закон щодо трофейної зброї. Він передбачає, що протягом 90 днів після закінчення режиму воєнного стану, ця зброя має бути здана до органів Національної поліції.

Нагадаємо

СБУ викрила на Херсонщині "чорного зброяра", який хотів продавати "трофейну" зброю рашистів місцевому криміналітету. 

Популярні

Новини по темі

Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot

 • 107064 переглядiв