ukenru
vid-khvorob-ta-antisanitariyi-u-mariupoli-mozhe-pomerti-ponad-10-tisyach-lyudey

Від антисанітарії у Маріуполі може померти понад 10 тисяч людей – міськрада

 • 87808 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. У Маріуполі до кінця року від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тисяч людей. Про це повідомила Маріупольська міська рада, інформує УНН.

Деталі

"До кінця року в Маріуполі від хвороб та нестерпних умов може померти більше 10 тисяч людей. Зараз в місті перебуває 150-170 тисяч жителів", – ідеться у повідомленні.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що окупанти перетворили місто на середньовічне гетто, тому смертність буде відповідною. За його словами, без ліків, медичної допомоги, відновлення водопостачання та справної каналізації у Маріуполі сплахнуть епідемії.

"Зараз більша частина наявного населення – старенькі та хворі люди. Без належних умов, смертність серед уразливих категорій зросте в рази. Частина маріупольців з прилеглих селищ повернулася до міста, бо їх не випускають на територію вільної України через жорстку систему фільтрації. Але ж росіяни продовжують геноцид, який розпочали 24 лютого. Наші люди в смертельній небезпеці. Тому потрібна повна евакуація міста", – наголосив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В антисанітарії з відкритими ранами: показали умови, в яких перебувають захисники Маріуполя


Українські Національні Новини

Кримінал та НП