vibukh-u-shevchenkivskomu-sudi-povidomili-pro-pidozru-pyatom-pravookhorontsyam

Вибух у Шевченківському суді: повідомили про підозру п'ятьом правоохоронцям

 • 433234 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Державне бюро розслідувань у суботу поінформувало, що повідомило про підозру п’ятьом правоохоронцям через вибух у Шевченківському районному суді Києва, пише УНН.

ДБР зазначило, що в стислі терміни встановило обставини та причини інциденту у Шевченківському суді Києва, який стався 5 липня.

Цитата

"Проведено судові військову експертизу, експертизи речовин які установили залишки у камері фігуранта речовин, ідентичних тим, які спричинили вибух. У результаті працівники ДБР повідомили про підозру пʼяти правоохоронцям. Унаслідок їх службової недбалості загинув підозрюваний, який встиг поранити вибуховими пристроями кілька поліцейських", - повідомили у бюро.

"Три працівника СІЗО підозрюються у службовій недбалості за ч. 2 ст. 367 КК України. Два військовослужбовці НГУ підозрюються у порушенні статутних правил вартової служби за ст. 418 ч. 3", - вказали у ДБР.

Деталі

Як повідомляється, встановлено, що підсудний тривалий час готувався до втечі з-під варти. "Спільники передавали йому до слідчого ізолятора вибухівку невеликими частинами під виглядом ліків. Чоловік кустарно виготовив так званий «пояс шахіда» та кілька саморобних вибухових пристроїв. Він планував підірвати їх у приміщенні суду та втекти, використовуючи паніку", - зазначили у бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у Шевченківському суді: що знайшли в камері Гуменюка в СІЗО

"Правоохоронці встановили, що під час перебування в СІЗО та перевезення підозрюваного до суду відповідальні посадовці ДУ «Київський слідчий ізолятора» та Нацгвардії не проводили його особистий обшук та не перевіряли речі. У камері, де утримувався чоловік, було виявлено залишки двох вибухових речовин, зокрема гексогену. Вони ідентичні тим, що були використані у приміщенні Шевченківського суду", - повідомили у ДБР.

Інкримінована 3 працівникам СІЗО стаття передбачає позбавлення волі на термін від 2 до 5 років, 2 нацгвардійцям - загрожує позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

Як вказали в Офісі Генпрокурора, наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Доповнення

5 липня у приміщенні Шевченківського районного суду Києва стався вибух. За попередніми даними, невстановлений вибуховий пристрій підірвав підсудний.

Унаслідок вибухів були поранені двоє правоохоронців. Сам правопорушник загинув унаслідок вибуху.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі