vibukh-na-sontsi-sprichiniv-vidklyuchennya-radiozvyazku-na-zemli

Вибух на Сонці спричинив відключення радіозв’язку на Землі 

 • 1052649 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. У неділю, на Сонці стався сильний сонячний спалах. Він ударив по земній атмосфері, спричинивши перебої у радіозв'язку в окремих регіонах США та Тихого океану. Повідомляє Space.com, передає УНН

Деталі

Сонячна пляма, з якої стався вибух, була в сім разів більшою за Землю, та викликала сильний спалах. Його помітили у Сонячній динамічній обсерваторії NASA (SDO). Цей спалах належить до найсильнішого типу, X-спалаху.

Випромінювання від нього іонізувало верхню частину атмосфери Землі, що призвело до глибокого короткохвильового радіовідключення над західними частинами США і Тихим океаном, яке тривало близько 30 хвилин.

Доповнення

Сонячні спалахи виникають, коли магнітні поля навколо сонячних плям переплітаються, розриваються і знову з'єднуються у процесі, що називається повторним з'єднанням.

Також їх класифікують за їхньою силою, з X-спалахами як найпотужнішим класом. Факел класу X у десять разів сильніший за факел класу M і на тисячу разів потужніший за факел класу B.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрономи вперше спостерігали процес поглинання зіркою планети. Вчені прогнозують такий кінець і для Землі

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі аварійне відключення світла

     • 1850680 переглядiв

    Авто перекинулось на дах: на Київщині сталася потрійна ДТП

     • 547623 переглядiв

    Держбюджет за пів року звели з дефіцитом у понад 476 млрд грн

     • 644836 переглядiв