ukenru
vibukh-na-krimskomu-mostu-pogirshiv-logistiku-okupantiv-britanska-rozvidka

Вибух на кримському мосту погіршив логістику окупантів – британська розвідка

 • 218931 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Після вибуху на кримському мосту 8 жовтня загострилися проблеми з матеріально-технічним забезпеченням російської армії на півдні України. Про це повідомила розвідка Міноборони Великої Британії, інформує УНН.

Деталі

"Проблеми з матеріально-технічним забезпеченням, з якими стикаються російські сили на півдні України, ймовірно, загострилися після пошкодження кримського мосту 8 жовтня 2022 року. Ремонтні роботи тривають, і він відкритий для руху, проте біля переходу залишається велика черга вантажівок", – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, російські війська, ймовірно, збільшують потік матеріально-технічного постачання через Маріуполь, намагаючись компенсувати зменшення пропускної здатності  кримського мосту.

"Оскільки російська присутність у Херсоні напружена, а маршрути постачання через Крим погіршені, наземна лінія зв’язку через Запорізьку область стає дедалі важливішою для збереження російської окупації. Місто Мелітополь є вузлом шляхів постачання та місцем основної присутності російської авіації", – додали британські розвідники.

Нагадаємо

Вранці 8 жовтня на кримському мосту стався вибух. Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк повідомила, що через пошкодження російські окупанти не можуть перекидати озброєння та техніку з тимчасово окупованого Криму.

росія хоче відновити кримський міст до 1 липня 2023 року.

Українські Національні Новини

Війна