ukenru
vibori-prezidenta-v-tunisi-profesor-universitetu-peremagaye-mediamagnata-z-73-golosiv

Вибори президента в Тунісі: професор університету перемагає медіамагната з 73% голосів

 • 7816 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Незалежний кандидат, професор університету Каїс Саїд впевнено перемагає у другому турі дострокових президентських виборів в Тунісі, набравши, за даними екзитполів, майже 73% голосів. Про це повідомив інформаційний портал Webdo з посиланням на результати опитувань виборців, проведених центром вивчення громадської думки Emrhod Consulting, інформує УНН.

"За даними екзитполів, за Каїса Саїда проголосували 72,53% виборців, в той час як його суперник Набіль Каруї зміг набрати тільки 27,47% голосів", - йдеться в поширеному дослідним центром повідомленні.

Остаточні результати другого туру дострокових президентських виборів будуть оголошені Вищою незалежною комісією з виборів (ВНКВ, виконує функції Центрвиборчкому) республіки у вівторок. Проміжні дані голосування ВНКВ оголосить пізно ввечері в неділю.

На вищий державний пост претендують два кандидати, що набрали найбільшу кількість голосів у попередньому турі голосування: незалежний кандидат Каїс Саїд (18,4%) і лідер партії "Серце Тунісу" медіамагнат Набіль Каруї (15,6%), випущений напередодні голосування з в'язниці, куди він був поміщений за звинуваченнями в корупції та фінансових махінаціях.

Нагадаємо, попередній президент Тунісу помер у лікарні.

Українські Національні Новини

Новини Світу