ukenru
vibori-2020-za-dobu-vidkrili-sche-15-provadzhen-za-porushennya-viborchogo-protsesu

Вибори-2020: за добу відкрили ще 15 проваджень за порушення виборчого процесу

 • 12756 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. За добу поліцейські відкрили 15 проваджень за фактами порушень виборчого процесу, загалом з 5 вересня відкрито вже 100 таких проваджень. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

Повідомляється, що всього упродовж доби до поліції надійшло 159 заяв та повідомлень, пов’язаних із порушеннями виборчого законодавства.

"Усього ж із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 1083 заяви та повідомлення, пов’язаних із виборчим процесом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше: у Дніпропетровській області - 112 заяв та повідомлень, 101 – у місті Києві, 98 – у Донецькій області.

"Упродовж доби відкрито 15 кримінальних проваджень", - зазначається у повідомленні.

Також усього до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 100 кримінальних правопорушень. З них 52 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства, а 48 – з виборчим процесом.

Окрім того, складено 72 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Нагадаємо, публічний порядок та безпеку під час місцевих виборів забезпечуватимуть майже 136 тис. правоохоронців. Будуть залучені всі підрозділи МВС та авіація.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП