ukenru
vibivav-groshi-na-meditsinu-stepanov-rozpoviv-pro-konflikt-zi-shmigalem-ta-zelenskim

Вибивав гроші на медицину: Степанов розповів про конфлікт зі Шмигалем та Зеленським

 • 20258 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Колишній міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав прохання від Президента Володимира Зеленського протягом трьох годин написати заяву про звільнення з посади через незгоду з бюджетом, який був виділений на медицину. Це також стало причиною конфлікту з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Про це Степанов заявив на “Ток шоу №1”, передає УНН.

Цитата

“Я публічно не підтримав бюджет, як член українського уряду, ні в першому, ні в другому читанні. Це мої принципи. Я вважаю, що кожен міністр повинен битися за свою галузь і це абсолютно правильно. Потім була відповідна розмова з Президентом, і його прохання написати заяву протягом трьох годин. Для мене це було несподівано, бо в мене, як виявилося, конфлікт з прем’єр-міністром виник в зв’язку з тим, що я занадто вибивав гроші в достатньо жорсткій формі”, - розповів Степанов.

Деталі

Як зазначив колишній очільник МОЗ, на момент конфлікту гострим стояло питання щодо вакцинації від коронавірусу та закупівлі ліків. Степанов додав, що що в роботі прем’єр-міністр немає критеріїв “подобається”, та “не подобається”. Саме тому він відмовився писати заяву, додавши, що прем'єр-міністр має законну підставу зробити подання до Верховної Ради.

“Мені здається, якщо в тебе є навіть якесь напруження, то дві людини сідають, і розмовляють між собою, якщо виникає така напруга. З прем’єр-міністром у мене не було відповідних речей. Тому я не погодився писати заяву, я сказав, що у прем’єра є законна підстава зробити подання до Верховної Ради”, - додав він.

Ексміністр охорони здоров’я також наголосив, що на посаду міністра охорони й здоров’я його особисто запросив Президент Володимир Зеленський, з яким вони визначили основні напрямки роботи.

“Ми домовлялися щодо реформування системи охорони здоров’я, щоб медицина була для людей, щоб була така, від якої не тікали лікарі за кордон. І ми домовилися про це все з Володимиром Олександровичем. Потім час йшов, одне з краєугольних речей було саме 6% на ВВП на медицину. Це мінімальна цифра, яка потрібна виділятися на медицину. Інші питання щодо джерел, щодо того, як їх потрібно виділяти. Але це точно повинно бути в нашій державі. Потім змінилася думка в Президента, адже всі показники погоджуються Президентом”, - додав він.

Нагадаємо

На позачерговому засіданні 18 травня Верховна Рада відправила у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Степанова звільнили попри заклики не робити цього з боку медичної спільноти.

Як стало відомо УНН, він занадто завзято "вибивав" кошти на підвищення зарплат медиків і закупівлю вакцин від COVID-19 -
це стало основною причиною невдоволення Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля кандидатурою голови МОЗ, через що він і зробив подання про відставку Степанова в Верховну Раду. Сам тодішній міністр повідомив, що не писав ніяких заяв на звільнення, адже несе відповідальність перед людьми.

Українські Національні Новини

Здоров'я