ukenru
versal-zakrili-naperedodni-novikh-protestiv-zhovtikh-zhiletiv

Версаль закрили напередодні нових протестів "жовтих жилетів"

 • 9340 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Рух "жовтих жилетів" у Франції готується до шостої суботи загальнонаціональних демонстрацій, але кількість протестувальників на вулицях, як очікується, значно впаде, оскільки поліція розганяє їхні табори напередодні різдвяних свят. Про це УНН повідомляє з посиланням на AFP.

У п'ятницю протестувальники розділилися у питанні про те, чи проводити ще один великий мітинг у Парижі, чи в прилеглому місті Версаль, де колись жив король Людовик XVI.

Побоюючись можливих заворушень, влада заявила, що в суботу закриває Версальський палац і його сади, популярне туристичне місце.

На анонсованому в Facebook заході, організованому лідером "жовтих жилетів" Еріком Друе, 1,4 тисячі осіб вказали на те, що будуть "брати участь" у демонстрації в Версалі, а ще 8 тисяч людей заявили, що вони "зацікавлені".

Тим часом власникам магазинів у Парижі, багато з яких були закриті протягом останніх двох вихідних для того, щоб захиститися від грабежів та насильства, було настійно рекомендовано проявляти обережність.

Демонстрації були також заплановані в Ліоні, Тулузі, Орлеані і Бретані.

Увечері в п'ятницю французький сенат затвердив низку заходів з надання допомоги працюючим малозабезпеченим громадянам та пенсіонерам, лише через декілька годин після їх ухвалення нижньою палатою парламенту. Заходи повинні вступити в силу на початку 2019 року.

Кількість учасників протесту значно скоротилася з минулого тижня, коли президент країни Еммануель Макрон задовольнив деякі з їхніх вимог.

За оцінками міністерства внутрішніх справ Франції, кількість учасників протестів у четвер становила менше 4 тисяч осіб, що є найнижчим показником з 17 листопада, коли в першу суботу в протестах взяли участь 282 тисяч осіб.

Нагадаємо, за даними МВС країни, за час протестів "жовтих жилетів" у Франції, учасники яких спочатку виступали проти підвищення податку на бензин і дизельне паливо, постраждала вже 2891 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу