ukenru
verkhovniy-sud-prosyat-zvernutisya-do-ksu-schodo-adminvidpovidalnosti-zelenskogo-za-porushennya-karantinu

Верховний Суд просять звернутися до КСУ щодо адмінвідповідальності Зеленського за порушення карантину

 • 13604 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. До Верховного суду надійшло звернення Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області із проханням звернутися до Конституційного суду щодо тлумачення, чи можна притягнути Президента Зеленського до адмінвідповідальності за порушення карантину. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ВСУ.

"22 червня 2020 року до Верховного Суду надійшло звернення Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області із проханням скликати пленум ВС для прийняття рішення про звернення до Конституційного Суду України щодо офіційного тлумачення ч. 1 ст. 105 Конституції України в аспекті можливості притягнення Президента України до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення під час виконання повноважень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що необхідність звернення до КСУ Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області обґрунтовує тим, що у його провадженні перебуває справа про порушення Президентом України Володимиром Зеленським правил карантину.

Нагадаємо, як повідомили в Офісі Президента, безвідносно до рішення, яке ухвалить суд, Президент Володимир Зеленський сплатить суму, рівнозначну сумі штрафу за порушення карантину у Хмельницькому.

Як повідомлялося, 10 червня на Президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка склали адмінпротоколи через порушення карантинних обмежень під час робочої поїздки на Хмельниччину.

Українські Національні Новини

Політика