verkhovniy-sud-britaniyi-rozpochav-rozglyad-apelyatsiyi-uryadu-na-rishennya-schodo-brexit

Верховний суд Британії розпочав розгляд апеляції уряду на рішення щодо Brexit

 • 8514 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Верховний суд Великої Британії розпочав розгляд скарги уряду країни щодо скасування постанови про те, що уряд повинен отримати схвалення парламенту перед запуском процедури Brexit, передає УНН з посиланням на The Telegraph.

Справу розглядає рекордна кількість суддів - 11.

Генеральний прокурор Англії та Уельсу Джеремі Райт взяв слово першим. З його слів, референдум був проведений з "загальним очікуванням того, що уряд буде виконувати його результати".

Після нього від уряду почав виступати Джеймс Едді. Він зауважив, що прерогативні повноваження уряду (властиві виконавчим органам) є "стовпом сучасної британської конституції", під час війни і миру, передбачають здатність приймати і скасовувати договори.

Минулого місяця Високий суд Лондона ухвалив рішення про те, що уряд Терези Мей має отримати схвалення парламенту перед запуском статті 50 Ліссабонського договору, після чого офіційно починаються переговори щодо Brexit з Брюсселем.

Тим часом під стінами верховного суду Британії зранку зібрався мітинг, де активісти, які виступають за збереження країни у ЄС, перевершила кількість тих, хто підтримують Brexit.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    П'ятьох порушників кордону затримали на Одещині

     • 8958 переглядiв

    Пропуск через КПВВ “Мар’їнка” відновили

     • 7154 переглядiв

    Сьогодні в Києві очікуються пориви вітру та ожеледиця

     • 5144 переглядiв