ukenru
venediktova-mizhnarodnim-partneram-nemaye-pidstav-khvilyuvatisya-schodo-antikoruptsiynikh-organiv

Венедіктова: міжнародним партнерам немає підстав хвилюватися щодо антикорупційних органів

 • 15474 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зазначила, що міжнародним партнерам не потрібно переживати, що щось відбувається з антикорупційними інституціями через ситуацію з керівниками, оскільки ні в кого немає приватної власності на зайняту посаду. Про це вона сказала в інтерв’ю ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, передає УНН.

“Чому підірвана. Ми ж говоримо про інституції. Давайте відокремлювати людей від інституцій. Ні в кого з нас немає приватної власності на ту посаду, яку ти займаєш. Тому питання ж йде не про прізвища, питання йде про інституції. Інституції безпосередньо мають працювати абсолютно незалежно і так, як прописано в законі. Тому підстав для міжнародних партнерів переживати, що щось відбувається з інституціями - абсолютно жодних немає”, - сказала Ірина Венедіктова, коментуючи ситуацію, що один керівник антикорупційного органу пішов, а другий у "підвішеному" стані, і що західні партнери можуть говорити про те, що вся інфраструктура антикорупційної боротьби підірвана.

Також вона зазначила, що Максим Якубовський, якого призначили заступником Генпрокурора - є реальним антикорупціонером, тоді як ще є “фейсбучні”.

За її словами, рішення щодо призначення заступника перевірялось.

“Що стосовно комісії, яка перевіряє, у нас є декілька обов’язкових перевірок, коли людина приходить на посаду. Цей фактаж (особистий від кандидата - ред.) він, звичайно, не буде перевірятись, але фактаж стосовно всього решта, і очищення влади, звичайно, воно перевіряється. Я не можу підписати наказ без довідок про те, що все відповідає закону”, - додала Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, у МВФ заявили, що підтримка України залежить від незалежності антикорупційних органів.

Українські Національні Новини

Політика