ukenru
velikim-kruyiznim-layneram-zaboronyat-zaplivati-v-tsentr-venetsiyi

Великим круїзним лайнерам заборонять запливати в центр Венеції

 • 18130 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. З 1 серпня круїзні лайнери та інші великі судна не зможуть більше проходити через канал Джудекка та пропливати перед центральною площею Венеції Сан-Марко. Таке рішення ухвалив кабінет міністрів Італії, передає УНН.

Цитата:

“Цей крок необхідний для того, щоб захистити природу, ландшафт, а також художню і культурну цілісність Венеції”, — заявив міністр інфраструктури Енріко Джованніні, якого цитують західні ЗМІ.

Деталі

У документі наголошується, що заборона поширюється на кораблі, які відповідають одному з таких критеріїв: місткість понад 25 тисяч тонн, довжина понад 180 метрів або висота понад 35 метрів.

Закон передбачає створення фонду для виплати компенсацій компаніям і їхнім працівникам, які постраждають від обмежень.

Доповнення

У кінці березня уряд країни оголосив, що круїзним суднам буде заборонено проходити повз площу Святого Марка і причалювати в історичному центрі Венеції. Планувалося, що кораблі будуть перенаправлені в промисловий порт Маргера, в той час як планувалося будівництво нового круїзного терміналу. Міністр культури Даріо Франческіні заявляв, що кораблі "висотою з багатоквартирні будинки" більше не будуть причалювати в Венеції.

У червні жителі Венеції вийшли на протести проти круїзних суден після того, як лайнер вперше за останні 17 місяців причалив в місті.

Українські Національні Новини

Новини Світу