ukenru
velika-britaniyi-zayavila-pro-boykot-nizki-zakhodiv-v-ramkakh-zustrichi-g20-cherez-uchast-u-niy-rosiyi

Велика Британії заявила про бойкот низки заходів в рамках зустрічі G20 через участь у ній росії

 • 112132 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак бойкотує деякі зустрічі G20 у Вашингтоні цього тижня, якщо в них візьме участь росія, в рамках дипломатичних зусиль із ізоляції Москви через її вторгнення в Україну, повідомило джерело в британському уряді, передає Reuters, інформує УНН.

Деталі

Офіційні особи Сполучених Штатів заявили в понеділок, що міністр фінансів Джанет Єллен пропустить деякі зустрічі міністрів фінансів G20 — групи країн з розвиненою економікою і країн з економікою, що розвивається, — якщо на них будуть присутні російські офіційні особи.

Сунак, канцлер казначейства Великої Британії, планує дотримуватися того ж підходу і уникатиме зустрічей G20 за участю російських офіційних осіб, повідомило джерело в уряді.

"Канцлер візьме участь в основних засіданнях G20... і продовжить роботу з нашими союзниками, щоб викрити російську агресію і наполягати на більш скоординованих діях, щоб покарати росію та підтримати Україну", - сказало джерело.

Доповнення

Велика Британія та інші західні країни запровадили широкомасштабні санкції проти російських олігархів, політиків та військових, а також щодо банків, оборонних компаній та інших фірм.

Минулого тижня Велика Британія заморозила активи на суму 10 мільярдів доларів, що належать двом близьким соратникам власника футбольного клубу "Челсі" Романа Абрамовича, що, за словами уряду, стало найбільшим заморожуванням активів в історії, а у вівторок країни заявила, що відкличе статус Московської фондової біржі.

Міністр фінансів росії Антон Силуанов заявив у вівторок, що очолить російську делегацію на засіданнях G20, які відбуваються на полях зустрічей Міжнародного валютного фонду та Світового банку.

Українські Національні Новини

Новини Світу