ukenru
velika-britaniya-zaprovadit-sanktsiyi-natsileni-na-ekonomichni-vrazlivosti-rosiyi

Велика Британія запровадить санкції, націлені на "економічні вразливості" росії

 • 131690 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Велика Британія заявила, що запровадить санкції щодо послуг та заборону на експорт, націлені на "уразливість російської економіки" після анексії українських регіонів путіним, повідомило у п'ятницю міністерство закордонних справ, передає УНН.

Цитата

"Відповідно до нових санкцій росія втратить доступ до основних західних послуг, від яких вона залежить, у тому числі: консультаційні послуги в галузі ІТ, архітектурні послуги, інженерні послуги та юридичні консультації з операцій для певної комерційної діяльності", - йдеться в повідомленні.

"Велика Британія також забороняє експорт майже 700 товарів, які мають вирішальне значення для промислового та технологічного потенціалу росії", - додали там.

"Велика Британія рухається в ногу з міжнародними партнерами, щоб націлитись на ключові сектори російської економіки. Нові заходи посилять економічний тиск на російський режим за рахунок усунення вразливих місць та порушення найважливіших ланцюжків постачання", - додали в міністерстві закордонних справ.

Деталі

За даними Міністерства закордонних справ Великої Британії, також було запроваджено санкції проти ельвіри набіулліної, голови центрального банку російської федерації.

"набіулліна відіграла важливу роль в управлінні російською економікою через незаконну війну російського режиму проти України та розповсюдження рубля на українські території, що тимчасово контролюються росією. набіулліна зазнала санкцій і особисто підлягає заморожуванню активів та забороні на поїздки", - йдеться у повідомленні.

"Велика Британія категорично засуджує заяву путіна про незаконну анексію української території. Ми ніколи не визнаємо результатів цих фіктивних референдумів чи якоїсь анексії української території", - йдеться у заяві міністра закордонних справ Джеймса Клеверлі.

"Російський режим має бути притягнутий до відповідальності за це погане порушення міжнародного права. Саме тому ми працюємо з нашими міжнародними партнерами над посиленням економічного тиску за рахунок нових заборон на цільові послуги", - додав він.

"Те, що відбувається в Україні, є важливим для всіх нас, і Велика Британія зробить усе можливе, щоб допомогти їх боротьбі за свободу", — підсумував він.

Українські Національні Новини

Новини Світу