ukenru
velika-britaniya-skhvalila-noviy-preparat-yakiy-mozhe-spratsyuvati-proti-omicron

Велика Британія схвалила новий препарат, який може спрацювати проти Omicron

 • 20033 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Агентство з регулювання лікарських засобів і медичних товарів Великої Британії (MHRA) схвалило препарат на основі моноклональних антитіл "Сотровімаб" (Sotrovimab, торгова марка Xevudy). Про це сказано на сайті регулятора, пише УНН.

Цитата:

"Ще одне лікування від COVID-19, Xevudy (Sotrovimab), сьогодні було схвалено MHRA після того, як було визнано безпечним і ефективним у зниженні ризику госпіталізації і смерті у людей з легкою і помірною формою захворювання COVID-19, які схильні до підвищеного ризику розвитку тяжкого захворювання", — сказано в заяві регулятора.

Деталі

Так, повідомляється, що, згідно з результатами клінічних випробувань, одноразова доза препарату знижує ризик госпіталізації і смерті на 79% у дорослих з групи високого ризику з симптоматичними інфекціями.

За даними MHRA, поки занадто рано говорити, чи ефективне лікування проти нового варіанту Omicron.

Однак, згідно з заявою однієї з компаній-розробників, GSK, воно може бути ефективним проти нового варіанту.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений у декількох європейських країнах, США, Ізраїлі, Гонконгу, Японії, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

.

Українські Національні Новини

Здоров'я