ukenru
velika-britaniya-ofitsiyno-pidtverdila-scho-peredast-ukrayini-rszv-m270

Велика Британія офіційно підтвердила, що передасть Україні РСЗВ M270

 • 228336 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Британський міністр оборони Бен Воллес оголосив, що Велика Британія відправить Україні РСЗВ M270, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км за допомогою високоточних керованих ракет, йдеться в офіційному повідомленні Міністерства оборони Великої Британії. Це також підтвердив голова британського уряду Борис Джонсон, пише УНН.

Цитата

"Ми не можемо стояти осторонь, поки російська далекобійна артилерія стирає з лиця землі міста та вбиває ні в чому не винних мирних жителів. Велика Британія подарує Збройним Силам України реактивні системи залпового вогню, щоб вони могли ефективно відбивати триваючий наступ росії", - написав Борис Джонсон у Twitter.

Як йдеться в офіційному повідомленні від уряду Великої Британії, "Британія передасть Україні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), щоб допомогти країні захиститися від російської агресії, заявив міністр оборони". "Сучасна система озброєння M270, яка може вражати цілі на відстані до 80 км з високою точністю, запропонує значне збільшення можливостей українських військ", - сказано в офіційному повідомленні МО Великої Британії.

We cannot stand by while Russian long-range artillery flattens cities and kills innocent civilians. 

The UK will gift the Ukrainian Armed Forces multiple-launch rocket systems so they can effectively repel the continuing Russian onslaught. https://t.co/kuwrwUUPWo

— Boris Johnson (@BorisJohnson) June 6, 2022

Деталі

Рішення Великої Британії, як зазначається, "було тісно узгоджено з рішенням США подарувати варіант РСЗВ High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS)".

"Поряд із системою озброєння Велика Британія також поставить боєприпаси M31A1 у масштабі", - вказано у повідомленні британського уряду.

Також вказано, що "українські військові будуть навчені тому, як використовувати пускові установки, у Великій Британії, щоб максимально підвищити ефективність систем".

Доповнення

Міністр оборони України Олексій Резніков під час виступу 4 червня також інформував про початок підготовки українських артилерійських розрахунків в Європі щодо застосування РСЗВ HIMARS та М270.

"Олексій Резніков привітав рішення США надати Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS та звернув увагу, що міністр оборони Великої Британії Бен Воллес анонсував отримання нашою державою РСЗВ М270", - зазначили у Міноборони.

"Рішення Білого дому щодо HIMARS та Лондону щодо М270 – це перший крок для України і величезний стрибок у питанні стримування російської агресії", – зазначив міністр оборони України.

Українські Національні Новини

Політика