ukenru
velika-britaniya-napolyagaye-na-zmitsnenni-antirosiyskogo-alyansu

Велика Британія наполягає на зміцненні антиросійського альянсу

 • 8688 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Велика Британія планує заручитися підтримкою зарубіжних партнерів в боротьбі з "російською дезінформацією". Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерело в уряді, передає УНН.

За даними видання, Лондон планує зміцнити антиросійський альянс пыд час самітів G7, G20, НАТО і Євросоюзу, які пройдуть цього року.

"Області, в яких Велика Британія, швидше за все, буде діяти, стосуються протидії російської дезінформації і знаходження механізму для залучення до відповідальності винних у застосуванні хімічної зброї", - наводить слова джерела The Guardian.

Відзначається, що глава МЗС Великоъ Британії Борис Джонсон впевнений, що Лондон зможе заручитися міжнародною підтримкою для подальших дій.

Раніше УНН повідомляв, що черговою хвилею гібридної війни проти України експерти вважають атаку росіян на українські авіакомпанії, зокрема Хорс. У квітні цього року Reuters опублікував розслідування російських журналістів, де останні звинуватили вітчизняні авіакомпанії в тому, що вони нібито сприяли Росії в перекидання військових до Сирії на літаках Airbus A320.

Проте цю інформацію відразу спростували в Державіаслужбі України, зазначивши, що літак з розслідування Reuters відсутній в українському реєстрі повітряних суден.

Також нагадаємо, в Комітеті ВР з питань національної безпеки і оборони готують законопроект, яким буде передбачена відповідальність за поширення завідомо недостовірної інформації, зокрема з метою підриву обороноздатності держави.

Українські Національні Новини

Новини Світу