velika-britaniya-nadala-dokazi-prichetnosti-iranu-do-postachannya-zbroyi-khusitam

Велика Британія надала докази причетності Ірану до постачання зброї хуситам

 • 588324 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Велика Британія заявляє, що вперше надала докази того, що Іран постачає передову зброю повстанцям-хуситам у Ємені, після того, як виявила на жорсткому диску вилученого безпілотного літального апарату зображення випробувань, проведених у штабі Революційної гвардії в Тегерані. Про це УНН інформує з посиланням на Associated Press.

Деталі

Персонал британського корабля HMS Montrose вилучив безпілотний квадрокоптер разом із партією ракет та їх частин у лютому минулого року, коли вони зупинили та обшукали кілька швидкохідних човнів у Оманській затоці. Зброя та інші докази були представлені Організації Об'єднаних Націй як причетні до Ірану через порушення резолюцій Ради Безпеки, що забороняють постачання зброї хуситам.

«Вперше ми змогли надати в ООН докази, що вказують на прямий зв'язок між іранською державою та постачанням цієї зброї», — заявив представник міністерства оборони на умовах анонімності.

Міністерство заявило, що комерційний квадрокоптер, захоплений Королівським флотом призначений для розвідувальних польотів.

Слідчим вдалося розшифрувати дані внутрішньої пам'яті, які не були стерті. Там було виявлено записи про 22 випробувальні польоти, проведені в аерокосмічному штабі Революційної гвардії в західному Тегерані, йдеться в повідомленні міністерства.

Безпілотник знаходився в тій же партії, що й низка зенітних ракет та компонентів для іранських крилатих ракет наземного нападу проекту 351.

Доповнення

Відкриття доповнює зростання свідчень втручання Ірану в конфлікт у Ємені, який породив одну з найсерйозніших гуманітарних криз у світі.

ООН заборонила передачу зброї хуситам з 2014 року, коли повстанці повалили міжнародно визнаний уряд Ємену та захопили столицю Сану. Іран давно заперечує, що озброює повстанців.

Нещодавно французькі військово-морські сили в Оманській затоці в січні захопили тисячі штурмових гвинтівок, кулеметів і протитанкових ракет, що надходять з Ірану хуситам.

У листопаді ВМС США оголосили, що виявили 70 тонн компонента ракетного палива, захованого серед мішків із добривами на борту корабля, що прямував до Ємену з Ірану.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі