vedmid-balu-z-khmelnytskoho-pereikhav-zhyty-na-synevir

Ведмідь Балу з Хмельницького переїхав жити на Синевір

 • 46104 переглядiв

Ведмідь Балу, який народився в Хмельницькому зоопарку, та жив у тісному вольєрі у зоокутку, переїхав до реабілітаційного центру бурих ведмедів на Закарпаття. Завдяки старанням небайдужих мешканців Хмельниччини та зооактивістів ведмідь отримав нову прописку в  національному природному парку "Синевир". Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ, де також клопотали про переїзд Балу, передає УНН.

Деталі

Слідчі поліції Хмельницької області у серпні 2023 року відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з ведмедем, а також зініціювали вивчення профільними службами умов утримання тварини.

Опираючись на кваліфіковані висновки, правоохоронці подали клопотання до місцевої влади, аби перевезти тварину із зоокуточка у Хмельницькому, де він мешкав від свого народження, у центр реабілітації бурих ведмедів на Закарпатті. Так Балу потрапив на Синевір.

Щойно зоологи дозволили переїзд, працівники поліції оформили всю потрібну документацію, і Балу вирушив до свого нового місця мешкання у національному природному парку "Синевир".

Нагадаємо

 У серпні зооактивісти Хмельницького направили скаргу в Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, аби вони перевірили умови проживання бурого ведмедя Балу в місцевому зоокутку. Тоді місцеві жителі та активісти стверджували, що тварина утримується в поганих умовах. Це врешті-решт й підтвердили висновки перевірки.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ведмідь Балу з Хмельницького переїхав жити на Синевір

     • 46104 переглядiв

    ХАМАС звільнив двох ізраїльсько-російських заручників

     • 40824 переглядiв

    Гучні вибухи пролунали в окупованому Токмаку

     • 40603 переглядiв

    На Одещині пролунали вибухи - ЗМІ

     • 33998 переглядiв