vdavati-scho-nichogo-ne-vidbuvayetsya-nekorektno-ukrayina-vidreaguvala-na-zayavu-rechnika-mzs-kitayu-pro-ataku-droniv-na-kiyiv

Вдавати, що нічого не відбувається, некоректно: Україна відреагувала на заяву речника МЗС Китаю про атаку дронів на Київ

 • 166981 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що вдавати, що нічого не відбувається, коли про це говорить весь світ, некоректно. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи заяву речник МЗС Китаю про те, що він нічого не знає про атаку російських дронів на Київ, передає УНН.

Цитата

«Речник МЗС Китаю стверджує, що він нічого не знає про атаку російських дронів на Київ. Мені важко уявити, що посол Китаю, який перебуває в Україні, не інформує свій уряд про атаки на українську столицю», - написав Ніколенко.

Деталі

Він повідомив, що українське посольство в Пекіні також регулярно надсилає в китайське зовнішньополітичне відомство інформацію про злочини росії в Україні.

«Вдавати, що нічого не відбувається, коли про це говорить весь світ, некоректно. Ми очікуємо більш проактивної ролі Китаю як постійного члена Ради Безпеки ООН. Не може бути компромісів чи політичних нюансів, коли мова йде про засудження варварських злочинів проти цивільного населення», - зазначив Ніколенко.

Доповнення

Речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь заявив, що нібито нічого не знає про російську атаку дронів-камікадзе на Київ 17 жовтня і закликав сторони бути "стриманими".

Вранці 17 жовтня російські війська випустили по Києву щонайменше 28 дронів-камікадзе Shahed-136, вдарило лише п'ять.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Частина Львова буде без електроенергії цієї ночі

     • 209211 переглядiв

    Лівий берег Києва вже зі світлом - енергетики

     • 336031 переглядiв

    Київ економить лише 7% електроенергії з 30% необхідних

     • 275190 переглядiв

    Атака дронів на Чернігів: у лікарні троє поранених

     • 462214 переглядiв