vbyvstvo-iryny-farion-18-richnomu-zhyteliu-dnipra-povidomleno-pro-pidozru

Вбивство Ірини Фаріон: 18-річному жителю Дніпра повідомлено про підозру

 • 12668 переглядiв

Прокуратура повідомила про підозру 18-річному жителю Дніпра у вбивстві Ірини Фаріон. Підозрюваного затримано, прокурори клопочуть про тримання його під вартою без можливості внесення застави.

Правоохоронці повідомили про підозру 18-річному жителю Дніпра у вбивстві Ірини Фаріон. Прокурори проситимуть про тримання його під вартою без можливості внесення застави, передає УНН із посиланянм на Офіс Генпрокурора. 

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 18-річному мешканцю м. Дніпра у вчиненні умисного вбивства громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України)

- повідомив заступник Генпрокурора Антон Войтенко

Войтенко також поінформував, що прокури погодили клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Наразі клопотання направлено до Галицького райсуду м. Львова.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу підозрюваному відбудеться сьогодні о 13:00 у Галицькому райсуді Львова.

Доповнення

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного хлопця, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Поліція повідомляла раніше, що має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

Популярні

Новини по темі