vbyvstvo-farion-prokuratura-prosytyme-aresht-dlia-pidozriuvanoho

Вбивство Фаріон: прокуратура проситиме арешт для підозрюваного

 • 68303 переглядiв

Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без застави 18-річного підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Затриманому готується повідомлення про підозру в умисному вбивстві.

Прокуратура наполягатиме на застосуванні до 18-річного підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Про це журналісту УНН повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

"Просити будемо тримання під вартою без визначення розміру застави", - повідомили в прокуратурі.

Наразі за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури затриманому готується повідомлення про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Доповнення

 19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного чоловіка, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Поліція повідомляла раніше, що має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

Популярні

Новини по темі