vbyvstvo-farion-pravookhorontsi-z-pidozriuvanym-po-chastynkakh-zbyraiut-informatsiiu-yakoi-ne-vystachaie

Вбивство Фаріон: правоохоронці з підозрюваним по частинках збирають інформацію, якої не вистачає

 • 11627 переглядiв

Правоохоронці разом з підозрюваним по частинках збирають інформацію для доказової бази у справі про вбивство Ірини Фаріон. МВС відстежує витік досудової інформації про підозрюваного, що може вплинути на судовий процес.

Правоохоронці з підозрюваним у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон по частинках збирають інформацію якої їм не вистачає для того, аби повністю підтягнути всю доказову базу. Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Мар'яна Рева в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

З підозрюваним ми по частинках збираємо інформацію яку нам не вистачає для того, аби повністю підтягнути всю доказову базу. Ми маємо це зробити якомога швидше. Найближчим часом особі буде обрано запобіжний захід й слідство далі триватиме, далі буде продовжувати свою роботу,

- розповіла Рева.

Окрім того, вона повідомила, що відстежується витік досудової інформації про підозрюваного. Адже вчора в ЗМІ оприлюднили фото підозрювано, скани його листування та прізвище.

Однозначно був витік і на жаль це не є перший прецедент…Звичайно відстежується витік інформації, тому що будь-які дані які розголошені без дозволу органу досудового розслідування можуть потім негативно вплинути на судовий процес й на винесення вироку щодо підозрюваної особи,

- сказала Рева.

Контекст

Осінт-аналітики ідентифікували особу, яку прокуратура підозрює у вбивстві Ірини Фаріон, та стверджують, - це 18-річний житель Дніпра В'ячеслав Федорович Зінченко.

Чи буде МВС розслідувати витік досудової інформації, розголошення даних оперативно-розшукової діяльності .

Вчора у ЗМІ інформація про прізвище, фото, скани переписок

Доповнення

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного чоловіка, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Поліція повідомляла раніше, що має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

Прокуратура наполягатиме на застосуванні до 18-річного підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 26 липня: гривня продовжує зміцнюватись

 • 17376 переглядiв