vbivtsi-mayut-buti-zasudzheni-ombudsmen-vidreaguvav-na-vbivstvo-pidlitkiv-u-berdyansku

"Вбивці мають бути засуджені!": Омбудсмен відреагував на вбивство підлітків у Бердянську

 • 849224 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець підкреслив, що за цинічне і підле вбивство Тиграна Оганнісяна і Микити Ханганова рф взагалі і вбивці зокрема мають понести покарання, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні ж двоє 16-річних хлопців стали героями. Останніми словами одного з них було: «Слава Україні». Не вистачає слів, щоб описати почуття гордості за юнаків, які чинили опір окупантам. Але водночас переповнює відчуття ницості, підлості та цинічності відносно країни-терориста. Адже про що говорити, коли окупанти можуть дозволити собі вбивати неповнолітніх? Вбивати дітей рф має понести покарання! Вбивці мають бути засуджені!", - написав Омбудсмен.

Він зауважив, що весь світ має зрозуміти – щоденно на окупованих територіях порушуються права людини. І поки Україна не поверне свої території це буде продовжуватися й продовжуватися.

Доповнення

В тимчасово окупованому Бердянську двоє підлітків, Тигран Оганнісян і Микита Ханганов, вступили в бій з окупантами і знищили військового рф та колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про "ліквідацію" хлопців. У вересні минулого року "слідчі" викрали Тиграна з дому і пʼять днів жорстоко катували. Слідчі Слєдкома готували справу до суду, обвинувачуючи Микиту і Тиграна у підготовці диверсії. МІПЛ відзначає, що Європарламент прийняв резолюцію по хлопцях, вимагаючи відпустити їх з окупованої території. Після чого обвинувачення підліткам розділили - Микиту мали обвинуватити в крадіжці, а Тиграна в диверсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Бердянську підлітки вступили в бій з військовими рф: загарбники повідомили про їх "ліквідацію"

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщині 10-річну дівчинку вбило струмом - ОВА

     • 1253638 переглядiв