ukenru
vbivstvo-zhitelya-sumschini-okupant-zayaviv-u-sudi-scho-ne-tsikavivsya-tim-scho-ukrayina-tse-nezalezhna-krayina

Вбивство жителя Сумщини: окупант заявив у суді, що не цікавився тим, що Україна - це незалежна країна

 • 1414235 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Російський військовий Вадим Шишимарін, якого обвинувачують у вбивстві мирного жителя Сумщини, під час допиту в суді заявив, що не цікавився тим, що Україна – це незалежна країна, передає кореспондент УНН.

Деталі

У суді сьогодні допитали окупанта Шишимаріна.

На запитання судді "чи розумієте ви що Україна - незалежна країна?", Шишимарін відповів: "Я якось цим не цікавився".

Окрім того, під час допиту він розповів про подробиці вбивства мирного жителя. Каже, що йому наказали відкрити вогонь, адже група думала, що пенсіонер телефонує українським військовим, щоб "здати" місцезнаходження окупантів.

За словами рашиста, першим вбитого чоловіка помітив "прапорщик", що був за кермом (Макєєв), потім "невідомий" йому чоловік, який був попереду біля водія.

Зазначимо, що за даними слідства праворуч від Макєєв сидів Пуфаков. Шишимарін сидів за водієм позаду, а праворуч від нього - Мальтісов, в багажнику розмістився п'ятий окупант Калинін.

Шишимарін стверджує, що першим наказ вистрілити в цивільного дав "прапорщик" Макєєв, потім "невідомий", Шишимарін вистрілив після слів "невідомого" чергою 3-4 кулі в голову, коли порівнялися з ним на автівці.

Окрім того, Шишимарін на запитання адвоката відповів, що знає військовий статут рф "відносно добре". Стверджує, що нібито не знав, куди їдуть, команду дав командир полку підполковник, ніякого інструктажу не було. У колоні Шишимаріна було 5 одиниць техніки - 2 БРДМ, 2 бензовози, 1 медичний КамАЗ.

Шишимарін, звертаючись до дружини вбитого, ще раз сказав, що визнає свою провину та попросив вибачення.

Окрім того, російський окупант сказав, що здався в полон для того, щоб вижити.

"Вважав за потрібне здатися, щоб залишитися живим", - сказав рашист.

Доповнення

Сьогодні, 19 травня суд допитав дружину загиблого, вона просить довічне для окупанта Шишимаріна.

Шишмарін, якому інкримінують вбивство мирного жителя Сумщини, після оголошення обвинувального акта у справі визнав себе винним та не відмовився давати показання.

Прокурор повідомляв, що у разі виділення достатнього часу суд може встигнути дослідити докази у справі російського військового Вадима Шишимаріна, якого обвинувачують у вбивстві мирного жителя Сумщини, за два засідання.

Слідство встановило, що 21-річний військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного жителя смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП