ukenru
vbivstvo-vchenogo-u-mikolayevi-do-zlochinu-prichetniy-yogo-rodich

Вбивство вченого у Миколаєві: до злочину причетний його родич

 • 13633 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. До вбивства українського вченого, дослідника Голодомору Миколи Шитюка причетний його родич. Про це повідомив в.о. начальника Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області Віктор Прокудін, передає УНН з посиланням на відділ комунікації обласної поліції.

"Встановлено, що до скоєння злочину причетний 25-річний чоловік, який є мешканцем Миколаївського району Миколаївської області, який є далеким родичем потерпілої особи та неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів корисного насильницького характеру та пов'язаних із незаконним обігом наркотиків. Чоловік пояснює, що вчинив вказаний злочин на ґрунті конфлікту, пов'язаного з родинними відносинами особистого характеру", - зазначив Прокудін.

Наразі підозрюваного затримано в порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

За словами Прокудіна, квартира, у якій знайшли тіло Шитюка, орендував на три години сам дослідник. З якою метою - нині встановлює слідство. У ході розслідування була встановлена та допитана власниця цієї квартири.

"Підозрюваний чоловік пояснює, що вони заздалегідь зідзвонилися і зустрілися з метою вирішення особистих питань. Яких саме. він не пояснив", - додав в.о. начальника Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області.

З місця злочину було викрадено особисті речі потерпілого, в тому числі й картки.

Нагадаємо, тіло українського вченого Миколи Шитюка з ознаками насильницької смерті знайшли у квартирі багатоповерхового будинку Миколаєва. Згодом правоохоронці затримали причетного до скоєння злочину

Українські Національні Новини

Кримінал та НП