ukenru
vbivchiy-tiktok-trend-50-lyudey-u-ssha-potrapili-v-likarnyu-cherez-chelendzh-borg

Вбивчий TikTok-тренд: 50 людей у США потрапили в лікарню через челендж BORG

 • 682114 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Австралійські лікарі висловили побоювання щодо нового челенджу у TikTok, де люди намагаються випити 3,7 літра алкоголю, передає УНН з посиланням на Daily Mail.

Деталі

Нещодавно TikTok-челендж під назвою BORG почав поширюватись по всій території США. Через нього 50 студентів Массачусетського університету потрапили до лікарні.

Мета участі у "BORG" полягає у тому, щоб учасники випили велику пластикову тару з вмістом міцних напоїв, води та підсолоджувачів.

"Мікс" також може включати електролітні пігулки, які повинні допомогти учасникам "уникнути похмілля".

Подібна 3,7-літрова суміш, навіть наполовину наповнена спиртом, може дорівнювати приблизно двом пляшкам горілки, рому або текіли.

На цей час під хештегом налічується понад 70 мільйонів переглядів. Один з австралійських лікарів попередив, що челендж потенційно може спустошити Австралію, якщо приживеться у країні.

Доктор Джеремі Хейллар, клінічний директор служби боротьби з алкоголем і наркотиками в Brisbane Metro North Health, сказав, що 3,7 літра алкоголю — це "величезна" та "надзвичайно небезпечна" доза, яка може призвести до колапсу, передозування та смерті.

"Особливо для людини, яка не звикла до алкоголю, ця кількість надзвичайно небезпечна, особливо за один раз", — сказав доктор Хейллар.

Він заявив, що подібний челендж виглядає дуже ризикованим заняттям.

"Викликає стурбування, що люди дивляться подібні челенджі у TikTok. Я не намагаюся зіпсувати веселощі, але люди мають усвідомлювати основні ризики", - додав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу