ukenru
vazhliviy-krok-vpered-venetsianka-otsinila-ukhvalennya-zakonu-pro-vkks-z-pravkoyu-pro-mizhnarodnikh-ekspertiv

Важливий крок вперед: Венеціанка оцінила ухвалення закону про ВККС з правкою про міжнародних експертів

 • 25214 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Венеціанська комісія привітала ухвалення Верховною Радою закону про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів з правкою про міжнародних експертів, а також закону про відповідальність чиновників за брехню в декларації. Про це повідомив президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо в своєму Twitter, передає УНН.

Цитата:

"У Венеції на пленарному засіданні Комісії мені приємно було дізнатися, що парламент України ухвалив закон про судову систему і заходи по боротьбі з корупцією, прийнявши до уваги більшість рекомендацій Венеціанської комісії. Це важливий крок вперед", - написав Джанні Букіккіо.

Деталі

Президент Венеціанської комісії також провів відеорозмову з головою комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрієм Костіним. Відповідне фото він прикріпив до свого посту в Twitter.

Додамо

2 липня Верховвна Рада розблокувала підписання закону про ВККС з правкою про міжнародні експертів, ухвалений 29 червня.

До цього Венеціанська комісія критикувала законопроект про ВККС саме через непередбачення вирішальної ролі міжнародних експертів.

16 жовтня 2019 року Верховна Рада ухвалила законопроект, що було першою спробою так званої судової реформи Президента Володимира Зеленського. Він набув чинності восени 2019 року. Документ, зокрема, передбачав розпуск складу ВККС і скорочення кількості її членів з 16 до 12. Відтоді відбір нових суддів призупинено.

Що стосується антикорупційного законодавства, то Президент Володимир Зеленський спочатку ветував ухвалений раніше закон про посилену відповідальність за брехню у деклараціях, оскільки він надавав можливість уникнути внесення в декларацію майна, записаного на члена сім'ї, і подав свої пропозиції до ВР. Рада схвалила поправки Зеленського про посилення покарання за брехню в деклараціях також 29 червня.

Українські Національні Новини

Політика