ukenru
vaktsinatsiyi-vikhidnogo-dnya-ponad-3000-meshkantsiv-stolitsi-bulo-schepleno-v-subotu-v-mvts

Вакцинації вихідного дня: понад 3 тисячі жителів столиці було щеплено в суботу в МВЦ

 • 20307 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. У Києві протягом суботи, 12 червня, у Центрі вакцинації, який розгорнуто в Міжнародному виставковому центрі, від COVID-19, було вакциновано 3 014 містян. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає УНН.

Цитата

"Ми нарощуємо темпи... Так, цими вихідними вчергове збільшено кількість вакцинальних бригад. Минулого тижня ми розмежували потоки бажаючих вакцинуватися на "живу" чергу і чергу з киян, яких запросили смс-повідомленням. А напередодні цих вихідних я провела робочу нараду з представниками системи Helsi, у результаті якої ми запропонували киянам записуватися на щеплення самостійно за допомогою сервісу Helsi.me", – зазначила Валентина Гінзбург.

Деталі

Наразі це рекордний результат для "вакцинації вихідного дня", яка в столиці триває вже третій тиждень поспіль.

За словами директора сервісу Helsi Євгена Донця, таку новацію кияни сприйняли напрочуд позитивно.

"Вже за п’ять годин після відкриття запису всі вільні слоти були зайняті. На суботу самостійно зареєструвалися близько 1000 осіб", – сказав Євген Донець.

Валентина Гінзбург закликала киян й надалі активно приймати участь у вакцинації.

"... Вакцинація – це безперечна профілактика. Проте пам’ятаємо, що вакцинація не є синонімом безтурботності та необачливості. Я закликаю киян, незалежно від імунного статусу, дотримуватися заходів епідемічної безпеки – носити захисні маски у закритих приміщеннях, мити руки частіше, ніж звикли це робити у "доковідному" житті, користуватися антисептиками, а при перших симптомах хвороби – залишатися вдома та негайно звертатися до лікаря", – зауважила директор Департаменту охорони здоров'я.

Додамо

В Україні вчора, 12 червня, зробили 34 870 щеплення проти COVID-19. Першу дозу отримали 28 384 людей, а завершили вакцинацію – 6 486. Вакцинацію здійснювали 257 мобільних бригад та 370 пунктів щеплення. Найбільше людей вакцинували у Києві – 4 242. Найменше щеплень за добу зробили в Івано-Франківській (154), Рівненській (385) та Закарпатській (396) областях.

Українські Національні Новини

Суспільство