ukenru
vaks-ukhvaliv-sche-odin-virok-u-spravi-ekssuddi-apelyatsiynogo-sudu-dnipropetrovschini-1

ВАКС ухвалив ще один вирок у справі екссудді Апеляційного суду Дніпропетровщини

 • 12868 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Вищий антикорупційний суд визнав невинуватим колишнього суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області, якого обвинувачували у декларуванні недостовірної інформації. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу суду.

"Вищий антикорупційний суд визнав невинуватим колишнього суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області у пред’явленому обвинуваченні за ст. 366-1 КК України та виправдав", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що дослідивши всі обставини справи, колегія суддів ВАКС дійшла до висновку, що стороною обвинувачення доведено об’єктивну сторону кримінального правопорушення, тобто відсутність декларації екссудді в Єдиному реєстрі декларацій.

"Прокурором не доведено суб’єктивну сторону – жоден із доказів обвинувачення не підтверджує поза розумним сумнівом наявності прямого умислу обвинуваченого не подавати декларацій. Крім того, не доведені мотиви і мета такого вчинку. Про відсутність прямого умислу екссудді свідчить також те, що він надсилав на адресу НАЗК усі відомості за формою, затвердженою агентством, а відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 11 Закону України "Про запобігання корупції", оприлюднення декларацій належить до повноважень НАЗК", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав винною екссуддю Апеляційного суду Дніпропетровської області Зою Пономарь в декларування недостовірної інформації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП