ukenru
vaks-rozglyane-spravu-pro-nanesennya-zbitkiv-aviaremontnomu-zavodu-aviakon

ВАКС розгляне справу про нанесення збитків авіаремонтному заводу "Авіакон"

 • 9188 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. У Вищому антикорупційному суді відбудеться підготовче судове засідання у справі щодо завдання понад 13 млн грн збитків державному підприємству "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон". Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу суду.

"У четвер, 31 жовтня, у Вищому антикорупційному суді відбудеться підготовче судове засідання у справі про нанесення матеріальної шкоди державному підприємству "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", що входить до складу концерну "Укроборонпром"… Засідання відбудеться о 10:00", - йдеться в повідомленні.

В пресслужбі нагадують, що серед обвинувачених – троє осіб. Зокрема, ексдиректора та ексзаступника директора ДП «Авіакон» обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Ще одного обвинуваченого – у пособництві та зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 364 КК України).

"За версією слідства, через неправомірні дії обвинувачених осіб державі завдано шкоди у розмірі понад 13 мільйонів гривень", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року колишньому директору ДП "Авіакон", його ексзаступнику, а також комерційному директору приватної компанії офшорної юрисдикції повідомили про підозру.

У березні розслідування стосовно них детективи НАБУ завершили.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП