vaks-dozvoliv-rozpochati-zaochne-rozsliduvannya-schodo-derkacha

ВАКС дозволив розпочати заочне розслідування щодо Деркача

 • 658758 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на здійснення заочного досудового розслідування щодо колишнього нардепа Андрія Деркача, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Цитата

«3 липня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно народного депутата України III—IX скликань, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні», - йдеться в повідомлені.

Зазначається, що відповідне рішення слідчого судді дасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваного та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті.

Доповнення

У 2022 році народному депутату Андрію Деркачу повідомили про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні. Також його оголосили у розшук.

В САП повідомляли, що під час досудового розслідування встановлено, що народний депутат протягом 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тисяч доларів США від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти України, зокрема її дискредитацію на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції до ЄС та НАТО.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС дозволив розпочати заочне розслідування щодо Деркача

     • 658758 переглядiв

    Садовий дочекався «вєжлівих людєй»

     • 4964570 переглядiв

    Ворожа атака дронами на Суми: врятовано 4 людей

     • 2161100 переглядiв