vagnerivtsi-scho-perebralisya-do-bilorusi-praktichno-ne-mayut-bronetekhniki-britanska-rozvidka

"вагнерівці", що перебралися до білорусі, практично не мають бронетехніки - британська розвідка

 • 282915 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. У місті цель, білорусь, було виявлено близько 300 наметів та 200 автівок пвк “вагнер”. Звіти вказують, що більшість видимих транспортних засобів у цьому районі складають вантажівки та мікроавтобуси, і лише деякі з них є бойовими броньованими машинами, передає УНН з посиланням на звіт Міноборони Великої Британії на основі розвідданих.

Деталі

У білорусі, на супутникових знімках, які були зроблені 19 липня 2023 року, було виявлено 300 наметів і 200 транспортних засобів пвк “вагнер”. З даних зображень видно, що з середини липня того ж року, у військовому таборі, розташованому в центральній білорусі, ймовірно розмістилися кілька тисяч військовослужбовців з групи "вагнер".

Також видно, що з того часу сотні транспортних засобів прибули в табір, який раніше був майже порожнім. Деякі звіти свідчать, що більшість транспортних засобів, які можна бачити на зображеннях, складаються з вантажівок та мікроавтобусів з невеликою кількістю бойових броньованих машин.

У розвідці зазначили, що наразі залишається незрозумілим, що сталося з важкою технікою “вагнера”. Також існує ймовірність того, що найманці були змушені повернути їх російським військовим.

Здатність пвк "вагнер" захищати важку техніку і засоби забезпечення, такі як повітряний транспорт, буде ключовим фактором її майбутньої боєздатності, зазначили у звіті.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що на території білорусі перебуває близько 5000 російських найманців, які продовжують прибувати. Водночас поблизу білорусько-українського кордону переміщень військової техніки чи особового складу підрозділів ворога не зафіксовано, ситуація контрольована.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Міноборони обирає найкращі "тактичні кросівки" для ЗСУ

     • 481390 переглядiв