vagnerivtsi-pidiyshli-do-litovskogo-kordonu-v-krayini-posilili-okhoronu-prezident-nauseda

"вагнерівці" підійшли до литовського кордону, в країні посилили охорону - президент Науседа

 • 341256 переглядiв

Деталі

Зазначається, що лідери держав зустрілись, щоб обговорити безпекову ситуацію на кордоні та загрози, які створює у білорусі група «вагнера».

Президент Литви Гітанас Науседа поділився інформацією про те, що біля литовського кордону в білоруському місті гродно, дислокувалися бійці "вагнера".

Цитата

"Кількість бойовиків ПВК вагнера, які дислокуються на території білорусі, вже перевищує 4 тисячі. Частина з них підійшла до нашого кордону, зайнявши позицію в районі гродного, а це означає, що ця ситуація дуже зручна для організації провокацій як на кордоні Польщі та білорусі, так і на литовсько-білоруському кордоні", - сказав президент Литви.

Деталі

За словами глави держави, вже вжито заходів, посилено охорону литовського кордону, розроблено та оновлено плани захисту кордону, які також передбачають підкріплення з боку армії, повідомляє LRT.

Литва уважно стежить за ситуацією і готова вжити заходів для протидії всім загрозам своїй безпеці, в тому числі і з боку багнера, сказала Президент.

"У нас можуть бути різні погляди на наміри бойовиків "вагнера" в білорусі, але абсолютно ясно одне: і для путіна, і для лукашенка було б занадто великою спокусою скористатися їхньою присутністю в безпосередньому сусідстві для можливих провокацій проти країн НАТО", - сказав Науседа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотню "вагнерівців" перекинуто в район Сувальського коридору - прем'єр Польщі

Виступаючи перед литовськими ЗМІ, Науседа підкреслив, що кількість бойовиків "вагнера" в білорусі, ймовірно, зросте до 10 тисяч.

"вагнерівці сьогодні присутні в білорусі. Це очевидно для всіх, як і те, що кількість вагнерівців у білорусі не є вичерпною - є план розгортання до 10 000 бійців, а це означає, що процес зараз знаходиться лише на півдорозі", - сказала Науседа.

Доповнення

За даними моніторингу, до білорусі прибуло 13 колон пвк "вагнер".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі