vagner-mozhe-ocholiti-ataku-na-kiyiv-z-bilorusi-britanskiy-general

пвк "вагнер" може очолити атаку на Київ з білорусі - британський генерал

 • 2764945 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Українське керівництво має остерігатися можливої атаки на Київ з білорусі на чолі з євгеном пригожиним, заявив генерал-лорд Річард Даннатт в телеканалу Sky News, передає УНН.

Деталі

"Той факт, що він поїхав до Білорусі, викликає певне занепокоєння", - сказав колишній начальник генерального штабу британської армії.

На його думку, якщо ватажок пвк "вагнера" "зберіг навколо себе ефективну бойову силу, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва", де почалася війна і додав, що "цілком можливо", що росія може використати групу вагнера, щоб знову спробувати взяти Київ.

"Відлуння вчорашніх поштовхів буде відчуватися ще досить довго", - зауважив генерал.

Однак, за його словами, не було безпосередніх "переможців" від "вчорашнього фіаско".

"путін, безумовно, значно ослаб. російські військові... явно перебувають у певному безладі", - сказав лорд Даннатт.

Доповнення

Як раніше повідомляв УНН, за даними росЗМІ наразі через територію Воронезької області фіксується рух колон пвк "вагнер" назад у зону бойових дій з Україною. Загалом до москви через область йшло понад тисячу одиниць техніки найманців.

Ватажок пвк "вагнер" євген пригожин погодився виїхати з росії до сусідньої білорусі в суботу, в результаті угоди, яку, очевидно, уклав президент білорусі олександр лукашенко. Угода передбачає, що пригожин відкликає свої війська з маршу на столицю, заявив у суботу речник кремля. Кримінальні звинувачення проти нього будуть зняті. Бійці "вагнера" не будуть притягнуті до відповідальності за участь у повстанні, а замість цього підпишуть контракти з міноборони росії - крок, який пригожин раніше відкидав як спробу привести свої воєнізовані сили у відповідність до закону. За словами експертів, з відправленням пригожина до білорусі, склалась ситуація, яка начебто дозволила всім фігурантам "зберегти обличчя", однак протистояння виставило путіна слабким і він цього не пробачить.

На думку українських політологів, глава компанії євгеній пригожин готувався до "перевороту", однак його метою була не зміна влади, а субʼєктність і гарантії продовження фінансових замовлень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин планував виклик військовому керівництву рф впродовж тривалого часу - CNN

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    «Довічник»: Пригожин – труп, його зачистять свої ж

     • 2128015 переглядiв

    Пригожина можуть ліквідувати у білорусі, - CNN

     • 3766835 переглядiв