ukenru
v-yes-virishili-prodovzhiti-sanktsiyi-po-krimu-i-rozmoroziti-aktivi-azarova-zmi

В ЄС вирішили продовжити санкції по Криму і розморозити активи Азарова - ЗМІ

 • 14504 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Посли ЄС сьогодні прийняли рішення продовжити санкції щодо 175 фізичних та 44 юридичних осіб РФ у зв'язку з незаконною анексією Криму та дестабілізацією ситуації в Україні, в той же час колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова та ексміністра енергетики Едуарда Ставицького вирішено виключити зі списку осіб, активи яких заморожені через відповідальность за привласнення українських державних коштів. Про це повідомив в Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Посли ЄС продовжили візову заборону і заморожування активів проти 175 росіян і сепаратистів і 44 організацій на шість місяців за порушення територіальної цілісності України", - написав журналіст.

За його словами, 12 березня продовження санкцій повинні бути підтверджені міністрами.

"Посли ЄС вирішили зняти заморожування активів колишнього прем'єр-міністра України Азарова і ексміністра енергетики Ставицького. Продовження (заморожування активів - ред.) на 12 місяців для Януковича і ще 8 осіб і на шість місяців для його сина Олександра", - додав Йозвяк.

Як повідомляв УНН, раніше журналіст повідомив, що сина Януковича також можуть вивести з-під санкцій ЄС. Тоді він зазначив, що чув, що "Київ повинен робити більше".

ЄС вводить різні види обмежувальних заходів відносно Росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну ​​дестабілізацію України. Крім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з включеним РФ Кримом і Севастополем.

Крім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

Українські Національні Новини

Політика