ukenru
v-yes-chekali-scho-pevni-kandidati-oskarzhuvatimut-rishennya-pershogo-turu-viboriv

В ЄС чекали, що певні кандидати оскаржуватимуть рішення першого туру виборів

 • 10039 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. В Європейському Союзі сумнівалися, що після першого туру виборів президента України усі кандидати погодяться з результатами волевиявлення українців, оголошеними Центральною виборчою комісією. Про це під час брифінгу міжнародної місії зі спостереження ENEMO заявив голова місії ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, передає кореспондент УНН.

"Ми вітаємо той факт, що всі кандидати прийняли офіційні результати першого раунду виборів. У декого з нас були сумніви щодо того, що принаймні один чи два кандидати могли поставити під сумнів результат першого туру виборів. Але в кінці кінців всі прийняли їх, і це ще раз підтвердило, що Україна – це демократична держава", - сказав дипломат.

З його слів, попри позитивну картинку у день першого туру виборів 31 березня, за оцінкою більшості спостерігачів та експертів, під час другого туру необхідно буде докласти додаткових зусилль для того, щоб ефективно забезпечити дотримання правил чесного ведення кампаній та регулювання у ЗМІ.

Водночас, зазначив Мінгареллі, перший тур виборів президента України пройшов відповідно до міжнародних стандартів.

"Ми вочевидь вітаємо той факт, що перший тур виборів пройшов відповідно до міжнародних стандартів. Усі погодились із тим фактом, що невеличкі невідповідності та порушення, що були зафіксовані у день виборів, не вплинули на результат вибору. Це важливо, ми мали конкурентний перший тур, невеликі порушення. Деякі речі мають бути покращені, але в цілому результати голосування відображають бажання громадян України", - сказав посол.

Як повідомляв УНН, в ЄС шкодують щодо відсутності серйозних дебатів між кандидатами в президенти України

Українські Національні Новини

Політика