ukenru
v-yaponiyi-zaareshtuyut-paliya-anime-studiyi-v-yakiy-zaginuli-34-lyudini

В Японії заарештують палія аніме-студії, в якій загинули 34 людини

 • 8818 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. У японському місті Кіото в неділю, 21 липня, виданий ордер на арешт 41-річного чоловіка, підозрюваного в підпалі будинку студії з виробництва аніме, жертвами якого стали 34 людини. Поліція має намір взяти його під варту. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Через сильні опіки він був раніше доставлений в лікарню в Осаці. Слідчі чекають можливості допитати його. Згідно з офіційними даними, ні місце проживання, ні професія палія поки не встановлені.

Японські ЗМІ повідомляють, що поліція виявила його водійські права, де вказана адреса в провінції Сайтама. За інформацією журналістів, у 2012 році чоловік був засуджений за крадіжку, але потім звільнений через психічний розлад. З тих пір він жив на допомогу від держави.

Нагадаємо, інцидент з підпалом стався 18 липня. Зловмисник розлив в студії KyotoAnimation бензин, після чого підпалив його і прокричав: "Помріть!" Вогонь вдалося загасити через три години. На момент підпалу в триповерховій будівлі перебувало понад 70 осіб. Загинули 34 людини, більшість задихнулися на пожежних сходах при підйомі на третій поверх будівлі, ще 35 отримали травми.

За даними ЗМІ, палій звинуватив студію в тому, що вона вкрала у нього ідею для сценарію.

Українські Національні Новини

Новини Світу