ukenru
v-vashington-perekinut-25-tisyach-viyskovikh-zadlya-bezpeki-inavguratsiyi-baydena

В Вашингтон перекинуть 25 тисяч військових задля безпеки інавгурації Байдена

 • 14603 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Близько 25 тисяч військовослужбовців Національної гвардії США перекинуть до Вашингтона для забезпечення безпеки на інавгурації обраного президента Джозефа Байдена. Про це УНН повідомляє з посиланням на текст заяви командувача Національної гвардії генерала армії Деніела Хокансона.

"Міністерство оборони дало згоду надати близько 25 тисяч військовослужбовців для підтримки забезпечення безпеки під час інавгурації обраного президента", - заявив Хокансон.

Головну відповідальність за безпеку інавгурації буде нести Секретна служба США.

Інавгурація Джо Байдена призначена на 20 січня.

Як повідомляв УНН, в ФБР заявили про погрози застосування насильства, які поширюються напередодні інавгурації. Вся інформація ретельно перевіряється, запевнили в Бюро.

Нагадаємо, що група прихильників чинного президента США Дональда Трампа 6 січня після мітингу в Вашингтоні увірвалася в будівлю Капітолію, де в цей час проходила спільна сесія палат Конгресу США. Вони повинні були затвердити перемогу демократа Джо Байдена на виборах президента. У засіданні було оголошено перерву, поліція Капітолію евакуювали членів Конгресу з будівлі. В результаті протистоянні п'ятеро людей загинули.

Українські Національні Новини

Новини Світу