ukenru
v-uryadi-zaklikali-biznes-ne-zberigati-cheki-z-bankivskikh-terminaliv

В уряді закликали бізнес не зберігати чеки з банківських терміналів

 • 20911 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет розповів, що підприємці дуже часто зберігають чеки з банківських терміналів через можливі податкові перевірки. Однак міністр запевнив, що таке накопичення паперових чеків не затребуване в бізнесі, отримавши від податкової відповідне роз'яснення. Про це Дубілет повідомив на особистій сторінці в Telegram, інформує УНН.

"Нещодавно я добрався до улюбленого Smartass позайматись спортом. Справа була ввечері, співробітниці рецепції закривали касу. Аж раптом я побачив, як вони старанно клеять якісь папірці у журнал. Паперові журнали у мене завжди викликали ідіосинкразію. Особливо у рідному для мене місці. Виявилося, що кожен вечір у журнали вклеювалися два типи документів — чеки пос-терміналів і Z-звіти з касового апарату", - розповів міністр.

За словами Дубілета, він звернувся у НБУ щодо роз'яснень стосовно чеків пос-терміналів. За його словами, зберігання таких чеків не потребується.

"Ми опитали багато бухгалтерів і продавців та виявили, що ці чеки у себе зберігають практично всі торгові точки. Вважається, що вони можуть знадобитися при податкових перевірках. Ми звернулися в НБУ, податкову службу та міністерство фінансів. Скрізь нам відповіли, що зберігати чеки не потрібно. За нашою ініціативою податкова дала офіційне роз'яснення", - написав міністр.

Також Дубілет зазначив, що другий тип документів, які часто "клеять" магазини — це так звані Z-звіти. Для цього бізнес часто веде Книги обліку розрахункових операцій (КОРО).

"Тут, як виявилося, від паперу теж можна позбутися! Ці звіти потрібно зберігати тільки в тому випадку, якщо у вас зламався касовий апарат, але ви хочете все одно провести операцію. Це трапляється вкрай рідко, майже ніколи. Тому, дорогі бізнесмени, закликаю дати розпорядження по своєму бізнесу перестати зберігати всі ці папірці і, у разі можливості, скасувати реєстрацію КОРО. Хай краще ваші співробітники концентруються на обслуговуванні клієнтів", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося раніше в УНН, Дубілет хоче за кілька місяців перевести документообіг всіх міністерств в електронний формат.

Українські Національні Новини

Економіка