ukenru
v-uryadi-nadali-noviy-perelik-nepidkontrolnikh-ukrayini-naselenikh-punktiv

В уряді надали новий перелік непідконтрольних Україні населених пунктів

 • 20266 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. У Міністерстві внутрішніх справ оприлюднили документ з уточненим переліком населених пунктів у Донецькій і Луганській областях, тимчасово непідконтрольних українському уряду, передає УНН.

Так, Кабінет міністрів України напередодні вніс зміни у додатки 1 і 2 до розпорядження від 7 листопада 2014 року №1085 "Про затвердження переліку населених пунктів, на територіях яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення". Відповідний проект розроблений Національною поліцією України.

"Прийняття цього проекту дає можливість уточнити перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та перелік населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення. А також дозволить ефективно здійснювати питання фінансування та соціальних виплат населенню Донбасу. Реалізація проекту акта не потребує додаткових витрат із Державного бюджету", - пояснили у МВС.

Зокрема, в уточненому переліку у додатку 1 вказані населені пункти, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. У цьому переліку, зокрема, вказані і населені пункти Гладосове Горлівського району та Травневе Бахмутського району Донецької області, у кінці листопада взяті під контроль українськими силами.

Крім того, тут вказаний і населений пункт Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області, яке також взяли під український контроль. 

У додатку 2 перелічені населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення. Зокрема, тут вказане і село Катеринівка Попаснянського району Луганської області. Щодо Катеринівки нещодавно теж були повідомлення про взяття під котнроль українськими силами. Утім, у прес-центрі штабу АТО 2 лютого повідомили, що населений пункт Катеринівка Луганської області, який розташований поблизу лінії розмежування, уже тривалий час підконтрольний Україні.

Українські Національні Новини

Політика