ukenru
v-ukrayinu-vzhe-priyikhali-42-slidchikh-mizhnarodnogo-kriminalnogo-sudu-venediktova

В Україну вже приїхали 42 слідчих Міжнародного кримінального суду – Венедіктова

 • 111058 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. В Україну вже приїхали 42 слідчих Міжнародного кримінального суду, які розслідуватимуть воєнні злочини російських окупантів. Про це повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова під час телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Приїхали вже. Вони розпочинають свою роботу насправді на території України. Прокурор МКС – незалежний прокурор. Якщо я можу проводити з усією прокурорською спільнотою певні координаційні наради й розказувати, де ми, як мусимо швидко бігти й так далі, і, повірте мені, зранку до вечора я це роблю. То в даному випадку він абсолютно зі своєю командою незалежний. Ми їм маємо сприяти, якщо ми хочемо міжнародного правосуддя, але його (прокурора МКС – ред.) міжнародна стратегія – це його особиста стратегія", – розповіла Венедіктова.

Деталі

Генпрокурор зазначила, що слідчі МКС, зокрема, збиратимуть докази в Україні.

"Вони працюють за принципом комплементарності. Це означає, що все, що не можемо зробити ми, будуть робити вони. Вони не мають й не будуть розслідувати ті злочини, які може і має розслідувати національне правосуддя. Вони будуть йти за великою рибою", – сказала Венедіктова.

Доповнення

Раніше повідомляли, що до України приїдуть 42 слідчих Міжнародного кримінального суду для розслідування воєнних злочинів російських окупантів.

Міністерство закордонних справ України працює над організацією окремого трибуналу проти росії, щоб світ визнав її агресором та змусив виплачувати репарації.

Українські Національні Новини

Суспільство