ukenru
v-ukrayinu-vvozyat-bilshe-importnoyi-svinini

В Україну ввозять більше імпортної свинини

 • 28629 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. За рік Україна наростила імпорт свинини у 2,5 рази. Про це свідчать дані Державної митної служби, передає УНН.

Деталі

Так, за чотири місяці цього року в Україну завезли 8,9 тис. тонн свинини загальною вартістю 16,1 млн дол. Тоді як у січні-квітні 2020 року імпорт свинини в Україну склав 3,5 тис. тонн (7,2 млн дол.)

Таким чином, імпорт свинини у грошовому та ваговому вираженні зріс у 2,5 рази.

У січні-квітні цього року свинину в Україну ввозили переважно з Данії (7,1 млн дол.), Польщі (3,8 млн дол.) та Нідерландів (2,1 млн дол.).

Експорт української свинини у січні-квітні 2021 року склав 1,5 тис. тонн.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грам в тиждень.

Довідка

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Економіка