ukenru
v-ukrayini-zminili-pravila-zupinki-reyestratsiyi-podatkovoyi-nakladnoyi

В Україні змінили правила зупинки реєстрації податкової накладної

 • 310603 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Кабінет міністрів сьогодні змінив порядок зупинення реєстрації податкової накладної, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Внесено зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних", - повідомив він.

Деталі

За даними Мельничука, уряд виключив можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача - платника податку, у яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

Також передбачено вимогу щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування платника податку, яким подано для реєстрації податкову накладну/розрахунок коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, у разі, якщо такий платник відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку.

Встановлено й обов’язок комісій контролюючих органів ухвалювати рішення про неврахування таблиці даних платника податку у разі:

  • відповідності платника податку критеріям ризиковості;
  • надходження до контролюючого органу податкової інформації щодо невідповідності відомостей, зазначених в таблиці даних платника податку, видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з ДКПП, що постачаються та/або отримуються платником податку, ввозяться на митну територію України.

Доповнення

З 27 травня відкрилася реєстрація податкових накладних.

Реєстрація податкових накладних була призупинена рішенням Кабміну від 28 лютого у зв'язку із запровадженням воєнного стану.

Українські Національні Новини

Економіка