ukenru
v-ukrayini-zbilshat-derzhzamovlennya-na-pidgotovku-fakhivtsiv-u-medichniy-ta-sotsialniy-sferakh

В Україні збільшать держзамовлення на підготовку фахівців у медичній та соціальній сферах

 • 400114 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля у понеділок відбулась нарада з МОН, Мінцифри, Мінекономіки, МОЗ, Мінсоцполітики та Мінфіном. На якій обговорили зміни до державного замовлення у закладах освіти, пише УНН.

Цитата

“Повномасштабна війна змінила ринок праці в Україні. Сьогодні наша держава потребує більше фахівців у медичній та соціальній сферах. Їх підготовка має розпочатися вже зараз. Дав завдання усім відповідальним міністерствам опрацювати можливість збільшення держзамовлення, зокрема, на медиків, реабілітологів і соцпрацівників уже з цього навчального року”, - написав Шмигаль у Telegram після засідання.

Деталі

За йоло словами, держава продовжує розвивати професійно-технічну освіту. Він зазначив, що на саперів, будівельників та інші дотичні професії буде найвищий запит на ринку праці через необхідність відновлювальних робіт внаслідок російської війни.

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров також нагадав про підготовку реформи освіти, яка ґрунтуватиметься на впровадженні інновацій.

За підсумками наради прем’єр-міністр дав завдання підготувати й подати у вересні державне замовлення на наступний навчальний рік, щоб батьки та абітурієнти завчасно змогли ознайомитися із затребуваними спеціальностями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення у десяти областях України: уряд виділить 5,3 млрд грн

Українські Національні Новини

Суспільство