ukenru
v-ukrayini-zapochatkuvali-premiyu-imeni-georgiya-gongadze-u-sferi-zhurnalistiki

В Україні започаткували премію імені Георгія Ґонґадзе у сфері журналістики

 • 9642 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. В Україні започаткували премію імені Георгія Ґонґадзе у сфері журналістики. Про це УНН повідомили в Українському ПЕН клубі. 

"Премія імені Георгія Ґонґадзе присуджується раз на рік 21 травня – у день народження Георгія Ґонґадзе. Перше вручення Премії відбудеться 21 травня 2019 року – в день, коли Георгію мало виповнитися 50 років. Сума винагороди для лауреата складає 3000 доларів", - сказано у повідомлені. 

Як повідомляв УНН, Генпрокурор заявив, що доказів причетності Кучми до вбивства Гонгадзе немає

Нагадаємо, український журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати Гонгадзе. Останки зберігалися в київському морзі. Поховали його тільки в березні 2016 року.

Після смерті журналіста, 29 січня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Олексія Пукача до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва залишив без змін вирок Печерського районного суду, який засудив екс-начальника зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Українські Національні Новини

Суспільство