v-ukrayini-zakrili-odin-iz-rayonnikh-sudiv

В Україні закрили один із районних судів

 • 14716 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Тростянецький районний суд Вінницької області залишився без суддів та припинив здійснювати правосуддя. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу судової влади України.

"Тростянецький районний суд Вінницької області припинив здійснювати правосуддя в зв’язку із відрахуванням зі штату суду єдиного діючого судді",- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на сьогодні через відсутність суддів із повноваженнями не здійснюють правосуддя 9 судових установ, а саме: у Вінницькій області – 2 суди; у Донецькій області – 1 суд; у Житомирській області – 1 суд; у Івано-Франківській області – 1 суд; у Львівській області – 2 суди; у Полтавській області – 1 суд; у Рівненській області – 1 суд.

"При цьому немає жодного судді у семи судах; у трьох судах у штаті є судді , проте у них немає повноважень для здійснення правосуддя", - зазначається у повідомленні.

Проте через те, що повноваження ВККСУ було припинено Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування" (законом №193-IX), а діяльність Комісії у перехідний період визначено не було, наразі процедури добору суддів та кваліфікаційного оцінювання суддів заблоковані.

"Таким чином, не здійснюють правосуддя на сьогодні: Тростянецький районний суд Вінницької області; Оратівський районний суд Вінницької області; Новогродівський міський суд Донецької області; Володарськ-Волинський районний суд Житомирської області; Яремчанський міський суд Івано-Франківської області; Жидачівський районний суд Львівської області; Турківський районний суд Львівської області; Решетилівський районний суд Полтавської області; Радивилівський районний суд Рівненської області", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, станом на 19 березня 2019 року, найбільше недоукомплектовано судів в Черкаському, Луганському регіонах та Києві.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні закрили один із районних судів

     • 14716 переглядiв

    Синоптики дали прогноз погоди в Україні на вихідні

     • 40159 переглядiв

    ВАКС переніс розгляд справи Насірова

     • 11282 переглядiв