ukenru
v-ukrayini-vstanovili-rosiyskogo-generala-yakiy-nakazuvav-obstrilyuvati-zaporizku-oblast-ofis-genprokurora

Офіс Генпрокурора: встановили російського генерала, який наказував обстрілювати Запорізьку область

 • 74314 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Прокуратура заочно повідомила про підозру російському генералу, який наказував обстрілювати Запорізьку область. Через криваві дії армії рф загинули мирні жителі. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офіса Генерального прокурора в Telegram.

Цитата

"За даними слідства, у березні 2022 року генерал-лейтенант командувач 58-ї армії південного військового округу збройних сил рф, якою здійснювалося вторгнення в Україну з півдня, віддав наказ обстрілювати населені пункти Запорізького регіону. Внаслідок ворожих дій загинули та були пораненні мирні мешканці. Зруйновано будинки, об’єкти цивільної та критичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Окупанту повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу контррозвідувальної роботи УСБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо 

У селище Кирилівка (Запорізька область) зайшло 30 одиниць російської техніки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП